طرز تهیه شیرینی اسکاتلندی
کره ی پاستوریزه | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید گندم | ۱۲۵ گرم |
نمک | یک هشتم قاشق چای خوری |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
خلال بادام خرد شده | ۱ پیمانه سرخالی |
آرد ساده | ۲۲۵ گرم |
نمک | نصف قاشق مرباخوری |
پودر خمیر ترش | نصف قاشق سوپ خوری |
عسل | یک قاشق مرباخوری |
روغن زیتون | یک قاشق مرباخوری |
آب گرم | دو سوم لیوان |
گوجه فرنگی | ۶ برش |
طرز تهیه کلمپه کرمانی
روغن جامد | ۲ پیمانه |
آرد سفید گندم | ۵ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر پاستوریزه | ۱ پیمانه |
بیکینگ پودر | یک دوم قاشق چای خوری |
کنجد | مقداری برای تزیین |
روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید. زرده ی تخم مرغ ها را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیده اید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید. روی یکی از لایه ها به اندازه ی یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در زیر آمده است) قرار دهید . دایره ی دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبه های خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و بادست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد روی آن بپاشید. شیرینی ها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.
خرما | ۵۰۰ گرم |
روغن جامد | یک دوم پیمانه |
گلاب | به مقدار کم |
خرما را پوست گرفته،هسته ی آن را جدا کنید و در غذا سازه پوره کنید.
روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. وقتی خوب مخلوط شد، می توانید آنرا
سرو کنید.
نکته : گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود.
آرد سفید | ۸۵ گرم |
نشاسته ذرت | ۲۳ گرم |
شکر | ۱۹۵ گرم |
سفیده تخم مرغ | ۲۵۵ گرم |
کرم تارتار | ۴ گرم |
نمک | به میزان لازم |
رنده پوست لیمو ( اسانس لیمو) | ۱ قاشق سوپ خوری |
آرد و نیمی از شکر و نشاسته را با هم در یک ظرف الک کرده و کناری بگذارید. سفیده ها را قدری زده و کرم تارتار و نمک را اضافه کرده و همچنان هم بزنید. در انتها ، نیمه دوم شکر را آرام آرام افزوده و بزنید تا سفیده ، سفید و براق و تقریباً سفت شود و رنده پوست لیمو یا اسانس را هم اضافه کرده و مخلوط کنید. مواد خشک بالا را که الک کرده بودیم روی سفیده ریخته و به آرامی مخلوط کرده و در داخل قالب ۲۰ سانتی متری ( چرب نمی کنیم ) ریخته و داخل فربا حرارت ۳۷۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۵ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵-۳۰ دقیقه بپزید . بعد از درآوردن از فر وارونه روی تور برگردانید و بگذارید به مدت ۲-۱ ساعت بماند تا سرد شود بعد از قالب دربیاورید.
منبع : تبیان
روغن مایع | ۳ قاشق سوپ خوری |
عسل | ۴ قاشق سوپ خوری |
لیموترش | یک عدد ( پوست آن رنده شود) |
شیر کم چرب | دو سوم لیوان |
آرد | ۱۵۰ گرم |
بکینگ پودر | یک و نیم قاشق چای خوری |
رنده ی جوز هندی | نصف قاشق چای خوری |
سفیده ی تخم مرغ | ۲عدد |
کنجد | دو قاشق مرباخوری |