کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی اسکاتلندی

طرز تهیه شیرینی اسکاتلندی






مواد لازم :

کره ی پاستوریزه ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید گندم ۱۲۵ گرم
نمک یک هشتم قاشق چای خوری
دارچین ۱ قاشق چای خوری
خلال بادام خرد شده ۱ پیمانه سرخالی

 


طرز تهیه:

کره و پودر قند را با هم مخلوط کرده وبا همزن برقی می زنیم تا یکدست شود. سپس زرده تخم مرغ  را اضافه می کنیم. بعد با همزن مواد را با یکدیگر خوب مخلوط می کنیم. آرد و نمک و دارچین  را ( البته آرد باید قبلا الک شده باشد) به مخلوط اضافه می کنیم. سپس سینی شیرینی پزی به ابعاد (۴۰×۳۰) را کمی چرب کرده و خمیر را داخل سینی پهن کرده و سطح آن را صاف می کنیم. سفیده ی تخم مرغ را با چنگال می زنیم و با قلم مو روی خمیر می مالیم. خلال بادام را روی خمیر پاشیده و با پشت قاشق روی آن را کمی فشار داده تا خلال ها به خمیر بچسبد. سپس سینی را در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم شده به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه قرار می دهیم. به محض خارج نمودن از فر، خمیررا به صورت دلخواه برش می دهیم.

طرز تهیه نان گوجه فرنگی

طرز تهیه نان گوجه فرنگی









مواد لازم :

آرد ساده ۲۲۵ گرم
نمک نصف قاشق مرباخوری
پودر خمیر ترش نصف قاشق سوپ خوری
عسل یک قاشق مرباخوری
روغن زیتون یک قاشق مرباخوری
آب گرم دو سوم لیوان
گوجه فرنگی ۶ برش

طرز تهیه:

از قبل گوجه فرنگی  های خشک را به قطعات ریز خرد کرده و مدتی در روغن زیتون می گذاریم. سپس در صافی می ریزیم. آرد را با نمک و پودر خمیر ترش مخلوط می کنیم. عسل  و روغن زیتون  را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس آب را می افزاییم تا خمیر حالت چسبندگی پیدا کند ( گاهی تمام آب لازم نیست).
گوجه های “از پیش آماده شده” را در این مرحله اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم . سپس در یک کاسه ی چرب شده قرار می دهیم. آن گاه به مدت ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم.
فر را در درجه حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. خمیر را به ۱۶ تکه تقسیم کرده و هر تکه را به طول ۲۸ سانتی متر در می آوریم و در قالب چرب شده گذاشته و به مدت ۱۵ دقیقه در جای گرمی می گذاریم.
روی خمیر را به شیر آغشته می کنیم و زیره و کنجد  روی آن می پاشیم. آن گاه در فری که از پیش گرم شده، به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم.
همچنین می توانیم داخل خمیر کمی زیره هم اضافه کنیم.
منبع : تبیان

طرز تهیه کلمپه کرمانی

طرز تهیه کلمپه کرمانی






مواد لازم :

روغن جامد ۲ پیمانه
آرد سفید گندم ۵ پیمانه
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر پاستوریزه ۱ پیمانه
بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
کنجد مقداری برای تزیین

 

طرز تهیه:

روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید. زرده ی تخم مرغ ها  را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر  و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیده اید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید. روی یکی از لایه ها به اندازه ی یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در زیر آمده است) قرار دهید . دایره ی دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبه های خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و بادست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد  روی آن بپاشید. شیرینی ها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.


مواد لازم جهت مخلوط خرما

خرما ۵۰۰ گرم
روغن جامد یک دوم پیمانه
گلاب به مقدار کم

طرز تهیه مخلوط خرما

خرما را پوست گرفته،هسته ی آن را جدا کنید و در غذا سازه پوره کنید. روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. وقتی خوب مخلوط شد، می توانید آنرا سرو کنید.
نکته : گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود.

منبع : تبیان

طرز تهیه کیک رژیمی

طرز تهیه کیک رژیمی





مواد لازم :

آرد سفید ۸۵ گرم
نشاسته ذرت ۲۳ گرم
شکر ۱۹۵ گرم
سفیده تخم مرغ ۲۵۵ گرم
کرم تارتار ۴ گرم
نمک به میزان لازم
رنده پوست لیمو ( اسانس لیمو) ۱ قاشق سوپ خوری

 


طرز تهیه:

آرد و نیمی از شکر و نشاسته را با هم در یک ظرف الک کرده و کناری بگذارید. سفیده ها را قدری زده و کرم تارتار و نمک  را اضافه کرده و همچنان هم بزنید. در انتها ، نیمه دوم شکر را آرام آرام افزوده و بزنید تا سفیده ، سفید و براق و تقریباً سفت شود و رنده پوست لیمو یا اسانس را هم اضافه کرده و مخلوط کنید. مواد خشک بالا را که الک کرده بودیم روی سفیده ریخته و به آرامی مخلوط کرده و در داخل قالب ۲۰ سانتی متری ( چرب نمی کنیم ) ریخته و داخل فربا حرارت ۳۷۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۵ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵-۳۰ دقیقه بپزید . بعد از درآوردن از فر وارونه روی تور برگردانید و بگذارید به مدت ۲-۱ ساعت بماند تا سرد شود بعد از قالب دربیاورید.

منبع : تبیان

طرز تهیه کیک لیمو و عسل

طرز تهیه کیک لیمو و عسل





مواد لازم :

روغن مایع ۳ قاشق سوپ خوری
عسل ۴ قاشق سوپ خوری
لیموترش یک عدد ( پوست آن رنده شود)
شیر کم چرب دو سوم لیوان
آرد ۱۵۰ گرم
بکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
رنده ی جوز هندی نصف قاشق چای خوری
سفیده ی تخم مرغ ۲عدد
کنجد دو قاشق مرباخوری

 


طرز تهیه:

فر را در درجه ی حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتی گراد یا ۴۰۰ درجه ی فارنهایت روشن کنید. دریک قالب مربع شکل ۱۸ سانتی متری کاغذ روغنی انداخته ، روی آن را چرب کرده و آرد پاشی کنید.
روغن مایع و سه قاشق سوپ خوری از عسل را در ماهی تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا به صورت مایع روانی در آید. سپس یک قاشق آب لیموترش تازه ، رنده ی پوست لیمو،  هم چنین شیر را بیفزایید. آرد، بکینگ پودر و رنده ی جوز هندی را با هم مخلوط کرده و بعد، همه ی آن ها را به مواد قبلی بیافزایید. سفیده های تخم مرغ  را خوب هم زده تا کاملاً سفت شوند، سپس بقیه مواد را اضافه کرده، آهسته و به طور دورانی هم بزنید. مواد آماده شده ی کیک را در قالب بریزید و روی آن را با کنجد  بپوشانید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید بپزد تا طلایی شود. آن گاه بقیه ی عسل را با آب لیمو ترش مخلوط کرده و مادامی که کیک گرم است، روی آن بریزید. بعد از این که کیک سرد شد، آن را ببرید.
منبع: تبیان