کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

طرز تهیه بستنی گردویی با قهوه

طرز تهیه بستنی گردویی با قهوه






مواد لازم؛
شکر دو فنجان
قهوه دو قاشق غذا خوری
آب گرم سه فنجان
آب سرد یک دوم فنجان
ذرت له شده (پودر شده) یک چهارم فنجان
گردوی تکه تکه شده یک فنجان
کره یک چهارم فنجان

طرز تهیه:
شکر را به آرامی روی گاز حرارت دهید تا طلایی رنگ شود، در عین حال آن را دائما به هم بزنید. آن را از روی اجاق بردارید. سپس قهوه را در آب جوش حل کنید و بعد آن را به شکر اضافه کنید. دوباره مخلوط قهوه و شکر را روی گاز حرارت دهید تا شکرش کاملا حل شود. آب سرد و ذرت را با هم مخلوط کرده و سپس آن را به مخلوط قهوه و شکر اضافه کنید. سپس آن را ۲ دقیقه دیگر حرارت دهید و به هم بزنید. کره و تکه های گردو را به آن اضافه کنید. آن را در ظرف بریزید و داخل فریزر قرار دهید.
روزنامه کارگزاران

طرز تهیه بستنی ماستی ریواس و زنجبیل

طرز تهیه بستنی ماستی ریواس و زنجبیل






اگر در این گرمای هوا، از خوردن بستنی – آن هم فقط به خاطر داشتن رژیم چاقی – صرف‌نظر می‌کنید، به شما مژده می‌دهیم که برای درست‌کردن بستنی راه‌های دیگری هم وجود دارد که نه تنها چاق‌کننده نیستند بلکه بسیار پرخاصیت هم هستند.
بستنی ماستی ریواس و زنجبیل یکی از همین نمونه‌هاست که هم چربی کمی دارد و هم سرشار از کلسیم و پتاسیم است؛ درضمن به‌خاطر وجود زنجبیل در ترکیب آن، برای هضم غذا و ناراحتی‌های معده و روده نیز مفید است.
 

مواد لازم برای ۶ نفر:

ماست کم‌چرب معمولی ۳۰۰ گرم یا یک و نیم پیمانه
پنیر ماسکارپونه ۲۰۰ گرم یا یک پیمانه
ریواس خردشده ۳۵۰ گرم یا ۳ پیمانه
عسل ۳ قاشق سوپ‌خوری
زنجبیل تازه ۳ تکه کوچک (خلالی خرد شود)

روش تهیه:
۱) ماست و پنیر ماسکارپونه را در کاسه‌ای بلوری بریزید و با همزن دستی یا برقی خوب مخلوط کنید. سپس کاسه را به مدت یک‌ساعت داخل فریزر قرار دهید.
۲ ) در این فاصله، ریواس و زنجبیل را به همراه عسل در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و ۵ قاشق سوپ‌خوری آب به آن اضافه کنید. حالا در ظرف را بگذارید و قابلمه را روی شعله کم اجاق‌گاز قرار دهید تا ریواس و زنجبیل در اثر حرارت، نرم شده و بپزند. برای این منظور معمولا نیم‌ساعت زمان لازم است. پس از آن، قابلمه را از روی اجاق‌گاز بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
۳ ) مخلوط ریواس و زنجبیل پخته و سردشده را داخل دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا پوره‌ای یکدست حاصل شود.
۴ ) حالا دیگر زمان آن رسیده تا مخلوط ماستی را که نیمه‌یخ‌زده شده است، از فریزر بیرون آورید و به پوره ریواس و زنجبیل موجود در دستگاه خردکن اضافه کنید. دوباره دستگاه را روشن کنید تا همزمان با مخلوط‌شدن ماست با پوره ریواس و زنجبیل، یخ‌های ماست نیز خرد شود.
۵ ) مخلوط حاصل را دوباره داخل ظرف مخصوص فریزر بریزید و ۲ ساعت دیگر در فریزر قرار دهید. پس از این مدت، مواد را با قاشق با هم مخلوط کنید، سپس دوباره ظرف را در فریزر قرار دهید و صبر کنید تا بستنی کاملا سفت شود و بعد سرو کنید.
نکته یک) رنگ صورتی بستنی به‌خاطر استفاده از ریواس قرمز است. اگر ریواس مورداستفاده شما قرمز نبود، در مراحل درست‌کردن بستنی، کمی رنگ قرمز خوراکی به آن اضافه کنید.
نکته ۲) برای اینکه قالب‌زدن بستنی راحت‌تر شود، یک‌ربع پیش از سرو آن را از فریزر به یخچال منتقل کنید.

طرز تهیه بستنی‌ ایتالیایی‌

طرز تهیه بستنی‌ ایتالیایی‌




مواد لازم‌:
پودر ژلاتین‌ یک‌ قاشق‌ چایخوری‌
شیر یک‌ دوم‌ پیمانه‌
کره‌ بدون‌ نمک‌ ۶۰ گرم‌
وانیل‌ شکری‌ ۲ قاشق‌ چایخوری‌
آب‌ یک‌ قاشق‌ غذاخوری‌
سفیده‌ تخم‌مرغ‌ ۳ عدد
پودر شکر یک‌ دوم‌ پیمانه‌
آب‌ لیمو یک‌ قاشق‌ چایخوری‌
شربت‌ قند یک‌ قاشق‌ غذاخوری‌
بیسکویت ۱۲۰ گرم‌

طرز تهیه‌:

ابتدا آب‌ را داخل‌ یک‌ کاسه‌ کوچک‌ بریزید و پودر ژلاتین‌ را روی‌ آن‌ بپاشید و اجازه‌ دهید تا ۲ الی‌ ۳دقیقه‌ بماند تا نرم‌ شود، پس‌ از آن‌ شیر، کره‌ و وانیل‌ را در قابلمه‌ای‌ مخلوط کرده‌ و روی‌ حرارت‌ ملایم‌ قراردهید، سپس‌ این‌ مواد را آرام‌ به‌ هم‌ زنید تا شیر گرم‌ و کره‌ در آن‌ آب‌ شود. آنگاه‌ قابلمه‌ را از روی‌ حرارت‌برداشته‌ و ژلاتین‌ را به‌ آن‌ اضافه‌ کنید تا کاملا حل‌ شود، پس‌ از آن‌ بگذارید این‌ مایه‌ خنک‌ شود و چندبارهم‌ بزنید تا سفت‌ نشود.
پس‌ از این‌ مراحل‌ سفیده‌ها را در کاسه‌ بزرگی‌ با همزن‌ دستی‌ یا برقی‌ آن‌ قدر به‌ هم‌ بزنید تا کاملا سفت‌شود. سپس‌ پودر شکر را به‌ تدریج‌ به‌ سفیده‌ها اضافه‌ کنید و به‌ هم‌ بزنید تا زمانی‌ که‌ رنگ‌ مایع‌تان‌ کاملا غلیظشود، در این‌ حین‌ آب‌لیمو را نیز به‌ آن‌ اضافه‌ کنید و به‌ مدت‌ ۳۰ ثانیه‌ دیگر به‌ هم‌ بزنید.
پس‌ از آن‌، مخلوط شیر را که‌ خنک‌ شده‌ به‌ تدریج‌ به‌ مواد اضافه‌ کنید و آرام‌ مخلوط کنید.
در این‌ مرحله‌ مواد آماده‌ شده‌ را درون‌ دستگاه‌ بستنی‌ساز بریزید و در صورتی‌ که‌ این‌ دستگاه‌ را در اختیارنداشته‌ باشید مواد را در ظرف‌ پلاستیکی‌ گودی‌ بریزید و آن‌ را در فریزر با درجه‌ بالا قرار دهید.
بعد از دو ساعت‌ مواد به‌ تدریج‌ سفت‌ می‌شود، در این‌ هنگام‌ آن‌ را از فریزر خارج‌ نمائید و با همزن‌ آن‌ قدربزنید تا نرم‌ و یکدست‌ شود. و پس‌ از آن‌ بیسکویت‌ خرد شده‌ را به‌ مواد اضافه‌ کنید.
سپس‌ در ظرف‌ را محکم‌ ببندید و دوباره‌ آن‌ را داخل‌ فریزر با درجه‌ کم‌ بگذارید.
قبل‌ از مصرف‌ بستنی‌، آن‌ را در مایکروویو قرار دهید تا کمی‌ نرم‌ شود، برای‌ تزئین‌ می‌توانید از گیلاس‌ وویفر استفاده‌ نمایید.
خانواده سبز

طرز تهیه بستنی انبه برای رژیمی ها

طرز تهیه بستنی انبه برای رژیمی ها





مواد لازم:
انبه 2عدد
ماست کم چربی یک کیلو
آب پرتقال نصف پیمانه

مواد لازم برای سس انبه:
انبه 2عدد
آبلیموی تازه ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. آن را در یک دستگاه غذاساز بریزید و آب پرتقال و ماست را اضافه کرده، دستگاه را روشن کنید تا خوب مخلوط شوند.
این مخلوط را در یک قالب بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از آنکه دور ظرف کریستال های یخ پدیدار شد ظرف را از فریزر خارج کنید و بستنی را خوب هم بزنید. این کار موجب می شود بستنی حالت یخی نداشته باشد. دوباره قالب بستنی را در فریزر قرار دهید تا کاملا بسته و سفت شود. حدود نیم ساعت یا یک ربع ساعت قبل از سرو کردن بستنی را در یخچال بگذارید تا کمی نرم شود. آن را با سس انبه سرو کنید.

برای تهیه سس:انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. انبه را در یک دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آب لیموی تازه را اضافه کرده دستگاه را روشن کنید تا انبه را کاملا خرد و به صورت سسی یک دست درآورد. سس را در یخچال بگذارید تا سرو شود.
بستنی را در ظروف گود کوچک ریخته سس انبه را روی آن بریزید و با چند خلال پوست لیموترش تزئین کنید.
روزنامه شرق

کدام درجه، کدام شیرینی

کدام درجه، کدام شیرینی




نکات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی‌پزی (آموزش آشپزی و پختن غذا و شیرینی‌پزی): درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتی‌گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می‌توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.
ـ توجه:
با وجود داشتن این جدول، حتما به دستورالعمل فر نیز توجه کنید.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۵۰۰ یا ۵۵۰ باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده‌اند.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه است بر اساس سانتی‌گراد تنظیم شده‌اند.
تبدیل درجه‌های سانتی‌گراد به فارنهایت یا برعکس دارای فرمول است ولی می‌توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی‌گراد را به دست آورد مثلا اگر حرارت روی ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی‌گرادی را روی درجه ۲۰۰ تنظیم کرد.
برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل ۳۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت گرم کرد.
نکات مهم در مورد پیمانه‌های شیرینی‌پزی که از آنها در این بخش استفاده می‌شود:
در تهیه شیرینی و کیک‌هایی که ارائه می‌شود از نوع پیمانه‌ها استفاده شده است: پیمانه یک، یک‌دوم، یک‌سوم و یک‌چهارم است که مقدار پیمانه یک یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر می‌باشد:
پیمانه‌ها را همیشه با قاشق پرکنید و هیچ‌گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.
هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید.
اندازه تخم‌مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی ۶۰-۵۰ گرم است که معادل وزن یک تخم‌مرغ متوسط با پوست می‌باشد.
اگر در دستور العمل‌ها مقدار وزنی تخم‌مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می‌کنیم، توجه کنید که تخم‌مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می‌شود بنابراین حتما مقدار ذکرشده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم‌مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم‌مرغ کامل است.
در ادامه نکات جالبی که در مورد مقدمات آشپزی گفته شد، روش تهیه یک شیرینی ساده برای مهمانی‌های کوچک را برایتان بیان می‌کنیم. سعی کرده‌ایم شیرینی‌ای را انتخاب کنیم که اکثر مواد آن در خانه‌تان وجود داشته باشد.
● شیرینی‌های لذیذ
دوستان، تهیه شیرینی در منزل نیاز دارد شما مواد اولیه را در منزل داشته باشید یا تهیه کنید.
از مقدمات تهیه شیرینی وزنه دقیق است که تا دقت ۵ گرم را به خوبی نشان دهد، یک یا چند قالب که بیشتر استفاده می‌شود را انتخاب نمایید، مثل قالب مناسب برای تهیه کیک که بهتر است تفلون باشد و چند قالب کوچک و شکل‌دار برای تهیه شیرینی، یک قالب کم‌عمق برای پختن تارتها داشته باشید. همزن نیز از وسایل اصلی کیک است.
لازم نیست همه این وسایل را به یک‌باره بخرید بلکه می‌توانید آنها را کم‌کم تهیه کنید، در ابتدا بهتر است موادی را که بیشتر استفاده می‌شود تهیه کنید و در منزل داشته باشید.
ادویه‌ها مثل زنجبیل، دارچین، پودر پوست لیمو ترش، پودر نارگیل، بادام، شکلات، وانیل، آرد گندم، پودر سیب زمینی، آرد ذرت و...
این وسایل را تهیه کنید و مطالب آشپزی ما را دنبال نمایید.
● قلب بادامی
▪ طرز تهیه:
پودر قند یکدست را داخل ظرف می‌ریزیم، یک زرده تخم‌مرغ و کره را به آن می‌افزاییم و با همزن می‌زنیم، بادام چرخ کرده را به این صورت تهیه می‌کنیم که بادام‌ها را در آب خیسانده و پس از چند ساعت از آب می‌گیریم، پوست آنها را می‌کنیم و در آسیاب له می‌کنیم. بادام چرخ کرده را به آن اضافه می‌کنیم. آرد را الک، به مخلوطمان اضافه کرده و به سرعت چنگ می‌زنیم تا یک خمیر تقریبا سفت به دست آید. آن را گلوله کرده در یک کاغذ آلومینیومی یا روحی می‌پیچیم و ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم. فر را از نیم ساعت قبل روی درجه۲۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم. در یک سینی آرد می‌پاشیم، خمیر را روی آن کاملا پهن می‌کنیم تا نازک شود قلب‌ها را با قالب در می‌آوریم(اگر قالب نداشتید، الگوی یک قلب را روی کاغذ بکشید و با چاقو قلب‌ها را در آورید)، زرده تخم‌مرغ دیگر را زده و روی قلب‌ها می‌مالیم سپس بادام‌ها را روی آنها می‌گذاریم و در طبقه وسط۱۰تا۱۲دقیقه می‌گذاریم تا بپزد. پس از پختن کمی صبر می‌کنیم تا ولرم شود، سپس با کارد پهنی آن‌ را از سینی جدا کرده و می‌گذاریم خنک شود.
روزنامه کارگزاران