کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

طرز تهیه کیک زنجبیل

طرز تهیه کیک زنجبیل


 

مواد لازم

آرد سفید 2 فنجان
شکر 1 فنجان
شیر 1 فنجان
زنجبیل کوبیده 1 قاشق چایخوری
کره ی آب کرده 5 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 2 عدد
بکینک پودر 1 قاشق مربا خوری

 

طرز تهیه

تخم مرغ و شکر را خوب هم زده آرد سفید را بتدریج در آن ریخته همش بزنید سپس کره آب شده را در آن ریخته ، در آخر وقت بکینگ پودر و زنجبیل کوبیده را جداگانه در شیر ریخته خوب همش بزنید و با مایه فوق مخلوط بکنید و مجددا" هم بزنید.

سپس قالب کیک را چرب کرده کاغذ مومی در آن گذاشته مایه را در آن ریخته مدت 50 الی 60 دقیقه در فر بگذارید.

طرز تهیه شیرینی سبوس دار فندقی

طرز تهیه شیرینی سبوس دار فندقی




ظاهر این شیرینی که از آرد سبوس دار و پودر فندق تهیه می شود، بسیار اشتها برانگیز و طعم آن بسیار عالی است.

مدت آماده سازی: 40 دقیقه + زمانی که خمیر باید بماند
مدت پخت: 20 دقیقه برای هر سینی

 

مواد لازم:(این مواد برای تهیه 60 عدد شیرینی کافی است)


آرد سبوس دار 410 گرم (¼ 3 پیمانه)
پودر زنجبیل ½ قاشق چایخوری
پودر فندق 155 گرم
تخم مرغ 2 عدد
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
شکر 155 گرم (1 پیمانه)
کره 200 گرم + مقداری برای چرب کردن
فندق دونیم شده برای تزیین 40 گرم
طرز تهیه:

1 -آرد، بیکینگ پودر، دارچین، شکر و پودر فندق را در کاسه ی بزرگی با هم مخلوط نمایید.

2 -کره را تکه تکه کرده، روی مواد داخل کاسه بگذارید و با هم مالش دهید. تخم مرغ ها را به آن اضافه نمایید.

3 -خمیر را خوب ورز دهید. برای این کار ابتدا با قاشق چوبی و سپس با دست آن را خوب مالش دهید تا خمیر نرم و یکدست شود.

4 -خمیر را سه قسمت کرده، هر کدام را به شکل لوله ای به قطر 4 سانتیمتر درآورید. (به دستورالعمل صفحه 34 مراجعه کنید) هر لوله را داخل یک ورق آلومینیوم پیچیده، مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید.

5 -یکی از خمیر های لوله شده را از یخچال بیرون بیاورید و با چاقوی بسیار تیز به اندازه ی ورقه های 5 میلیمتری ببرید و سپس در سینی قرار دهید. این کار را برای باقیمانده ی خمیرها تکرار کنید.

6 -فندقهای نصف شده را در مرکز هر شیرینی فرو کنید. هر سینی را در حدود 20 دقیقه در فر قرار دهید تا رنگ آن قهوه ای روشن شود. سپس آن را خارج نموده، روی توری فلزی بگذارید تا خنک شوند. پس از آن شیرینی ها را در ظرفی دردار بچینید.


ارزش غذایی هر عدد شیرینی:

کالری: 80 واحد
پروتئین: 1 گرم
چربی: 5 گرم
هیدرات کربن: 8 گرم

طرز تهیه کیک لیموترش

طرز تهیه کیک لیموترش





مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:

کره ی نرم 150 گرم
شکر 250 گرم
وانیل کمی
تخم مرغ 3 عدد
شیر یک دوم پیمانه (125 میلی لیتر)
آرد 300 گرم
بیکینگ پودر 2 و یک دوم قاشق مربا خوری
آب لیموترش یک چهارم پیمانه



طرز تهیه:
ابتدا کره و شکر را خوب بزنید. وانیل و تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید. سپس شیر را بیافزایید. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید. آرد را نیز به همراه آبلیمو به مخلوط فوق اضافه کرده و خوب هم بزنید. مایه را در یک قالب 23 سانتی متری که از قبل چرب کرده و آرد پاشیده اید ریخته و در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه ی سانتی گراد در طبقه وسط به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت قرار دهید. سپس از فر خارج کنید و در روی پنجره توری خنک کنید.

نکته:
این دستور 425 گرم کربوهیدرات، 55 گرم پروتئین، 170 گرم چربی و 3450 کیلو کالری انرژی دارد.

منبع: مجله هنر آشپزی

طرز تهیه بستنی بادام زمینی

طرز تهیه بستنی بادام زمینی





کره ی بادام زمینی و شکلات یخ زده مزه ای استثنایی به این بستنی می دهد.

مدت آماده سازی: حدود 15 دقیقه + زمانی که برای خنک شدن لازم است.
مدت انجماد : 6 – 5 ساعت

 

مواد لازم: (برای 6 نفر)

کره ی بادام زمینی 60 گرم
شکلات شیری (سفید) 60 گرم
عسل (ترجیحا به رنگ روشن) 4 قاشق غذاخوری
آب پرتقال 4 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
خامه ی غلیظ 250 گرم (1 پیمانه)
شیره ی مربای پرتقال 2 قاشق چایخوری
خامه زده شده برای تزئین مقدار لازم
بادام زمینی نیم کوب برای تزئین مقدار لازم

طرزتهیه:

1 -کره ی بادام زمینی را در ظرف نسوز متوسطی که بتوان آن را روی قابلمه ای جا داد و یا در کاسه ای که بتوان آن را در مایکروویو قرار داد، بریزید. شکلات را تکه تکه کرده و به همراه عسل و آب پرتقال داخل کاسه بریزید.

2 -ظرف نسوز را داخل قابلمه ای که آب آن در حال جوشیدن است و یا روی بخار سماور قرار دهید. مواد را دایما و تا زمانی که به صورت سس نرم و یکدستی در بیاید هم بزنید. همچنین می توانید همه ی مواد را با هم مخلوط کرده، مدت 90 – 60 ثانیه در مایکروویو روی درجه 100 درصد قرار دهید. سپس مایه را بیرون آورده، کمی هم بزنید تا نرم و یکدست شود.

3 -مایه ی فوق را کناری گذاشته تا خنک شود. اما هرچند مدت یکبار آن را هم بزنید تا یخ نزند. سپس آب ایمو را به آن اضافه نمایید.

4 -در کاسه ی جداگانه ای خامه را آنقدر بزنید تا سفت شود. 1 قاشق غذاخوری از خامه ی زده شده را به مخلوط بادام زمینی اضافه نمایید تا نرم و رقیق شود. سپس باقیمانده ی خامه را با هم مخلوط کنید.

5 -اگر از دستگاه بستنی ساز استفاده می کنید، در این مرحله مایه را در دستگاه بریزید. در غیر این صورت فریزر را روی سردترین درجه ی آن بگذارید. مایه ی بستنی را در ظرف پلاستیکی با گنجایش 600 میلی لیتر (½ 2 پیمانه) بریزید.

6 -ظرف را مدت 6 – 5 ساعت در فریزر قرار دهید. این بستنی نیازی به این که در طول زمان انجماد زده شود ندارد. درجه فریزر را پس از مدت مقرر به حالت اول برگردانید.

7 -قبل از مصرف بستنی را در ظرف قالب بزنید و با خامه زده شده و بادام زمینی کوبیده شده تزیین نمایید.


نکته:

بادام زمینی باعث ایجاد حساسیتهای شدیدی در بعضی افراد می شود. پس بهتر است وجود بادام زمینی در بستنی را به میهمانان خود اطلاع دهید.


حداکثر ارزش غذایی هر وعده:

کالری: 330 واحد
پروتیین: 5 گرم
چربی: 26 گرم
هیدرات کربن: 22 گرم

منبع:کافه آیدا

طرز تهیه بستنی ساده

طرز تهیه بستنی ساده






مواد لازم:

شیر یک شیشه
زرده تخم مرغ 4 عدد
شکر  4 قاشق سوپخوری
وانیل  نصف قاشق چایخوری


طرز تهیه:

زرده تخم مرغ و شکر و وانیل را با هم مخلوط می نماییم و می زنیم تا کاملا سفت و سفید شود. شیر را می جوشانیم و تا داغ است روی مایه زرده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم و مایه را در یک ظرف می ریزیم و پس از سرد شدن در قسمت جایخی می گذاریم وقتی بستنی کمی بسته شد آن را بهم می زنیم و دوباره در یخچال قرار می دهیم و این عمل را دو سه بار تکرار می کنیم تا بستنی یخ نزند و بسته شود.

از: شهناز چوپانکاره