کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

مدلهای گوناگون کیک و طرز تهیه انواع کیک و شیرینی

طرز تهیه چیزکیک با تزیین هندوانه ای

طرز تهیه چیزکیک با تزیین هندوانه ای





مواد لازم

ژله هندوانه ۱ عدد
تخم مزغ ۲ عدد
وانیل کمی
پنیر خامه ای ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
خامه صبحانه یک چهارم پیمانه
شکر دانه ریز نصف پیمانه
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
آب سرد یک سوم پیمانه
خامه فرم گرفته به مقدار لازم
شکلات چیپسی به مقدار لازم


کیک شیفون یا مکزیکی ۴ تخم مرغی: ۱ عدد در قالب گرد ۲۰ سانتی


طرز تهیه

۱ – کیک را طبق دستورالعمل آن پخته و اجازه دهید سرد شود، سپس داخل کیک را در آورده به طوری که کف و دیواره کیک حدود ۲ سانت باقی بماند.

 ۲ – تخم مرغ را با شکر و وانیل بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.

 ۳ – پنیر خامه و خامه را با هم بزنید تا یکدست شود سپس به مخلوط زرده اضافه نمایید.

 ۴ – ژلاتین را در آب سرد حل کرده و روی حرارت غیر مستقیم
(بن ماری)گذاشته تا شفاف شود سپس به مواد بیافزایید و در نهایت نشاسته ذرت را اضافه کنید.

 ۵ – داخل کیک را با مایه پنیری پر کرده و در یخچال بگذارید تا بسته شود.

 ۶ – ژله را در یک لیوان آب جوش حل کرده و بعد نصف لیوان آب سرد به آن افزوده و ۲ قاشق شیر برای مات کردن رنگ ژله در آخر به آن افزوده و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس در یخچال بگذارید تا نیم بند شود.

 ۷ – ژله نیم بند را روی مایه پنیری بسته شده ریخته، مقداری شکلات چیپسی روی آن داده تا نمایی از تخمه هندوانه داشته باشد و دوباره در یخچال گذاشته تا کاملا بسته شود.

 ۸ – کیک دور ژله را با خامه سفید پوشانده و دیواره کیک را با خامه سبز بپوشانید تا طرحی از هندوانه نمایان شود سپس تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.

نکــــــات
1- برای شب یلدا می توانید داخل مایه پنیری را بسته به تزیین به دلخواه با اسانس، رنگ خوراکی و میوه دلخواه مانند انار یا هندوانه یا میوه مورد نظر مخلوط کنید.
2- به طور معمول نیازی به پوشاندن چیز کیک با خامه نیست.
3- در صورتی که مایل هستید رنگ کیک مانند تصویر قرمز شود می توانید یک ژله هندوانه یا انار را در یک و نیم لیوان آب جوش حل کرده و بعد از سرد شدن روی مایه پنیر ریخته تا مایع بودن ژله باعث شود بخورد کیک برود سپس بعد از سرد شدن می توانید ژله نیم بند شده را روی مایه پنیری بریزید.
4- می توانید هنگام برش کیک ابتدا یک سوم روی کیک را برداشته تا در مرحله آخر مانند در روی کیک بگذارید.
5- در این دستور از کیک مکزیکی بدون پودر کاکائو و ژله هندوانه در خود کیک و ژله انار برای روی کیک استفاده شده است.

منبع: نازخاتون

طرز تهیه پای سیب

طرز تهیه پای سیب






پای سیب از جمله شیرینی‌هایی است که آن را با خمیری نازک و میوه سیب می‌پزند. این شیرینی به علت داشتن طعم سیب و دارچین، طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم:

آرد سفید ۳۰۰ گرم
کره گیاهی ۲۰۰ گرم
شکر یا خاکه قند ۲۰۰ گرم
تخم‌مرغ ۲ عدد
سیب رنده‌شده ۴ عدد
وانیل نوک قاشق چای‌خوری
پودر دارچین یک قاشق سوپ‌خوری
طرز تهیه:

ابتدا در یک ظرف پیرکس، آرد و کره را با همزن مخلوط کنید تا به صورت گلوله‌های ریز دربیاید؛ سپس مخلوط حاصل را در دمای محیط قرار دهید و با دست آن را ورز دهید. حالا خاکه قند یا شکر را روی آن بریزید و بعد از آن نیز وانیل و یکی از تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
نکته: می‌توانید خمیر به دست آمده را به جای یخچال، به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه بالای فریزر قرار دهید.
بعد از اینکه خمیر را از یخچال خارج کردید، روی سطحی صاف کمی آرد بریزید. خمیر را به ۲ قسمت تقسیم کرده و نیمی از آن را به صورت گلوله‌ای درآورده و به وسیله وردنه روی سطح آردی باز کنید. سعی کنید لبه‌های خمیرتان نازک باشد.
نکته: خمیر باید طوری باشد که ضخامت یکسان داشته باشد و خیلی نازک نباشد تا هنگام استفاده پاره نشود.
بعد از اینکه خمیر را به صورت نان لواش گرد باز کردید، در قالب مخصوص پای، پهن کنید و لبه‌های قالب را توسط خمیر بپوشانید و سپس قالب را کنار بگذارید. حالا در ظرف پیرکس دیگری سیب‌ها را رنده کنید، سپس دارچین را روی آن ریخته و به اندازه یک قاشق سوپ‌خوری شکر به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه این مواد را با یکدیگر مخلوط کردید، آن را روی خمیر بریزید و توسط پشت قاشق، آن را به طور یکنواخت پخش کنید؛ سپس نیم دیگری از خمیر را که کنار گذاشته بودید، مانند قبل روی سطح آغشته به آرد باز کنید و پس از اینکه به صورت یکنواخت و گرد درآمد، روی مخلوط سیب و دارچین قرار دهید.
در پایان در یک کاسه کوچک، تخم‌مرغ باقیمانده را شکسته و توسط چنگال هم بزنید، سپس توسط قلم مو آن را روی سطح خمیر بمالید. بعد از آن توسط چنگال روی خمیر سوراخ‌هایی ایجاد کنید. حالا قالب حاوی مواد رابه مدت ۴۵دقیقه داخل فر ـ که از پیش با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده است ـ قرار دهید.

منبع: ناز خاتون

طرز تهیه زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا و بامیه





مواد لازم: (زولبیا برای 10 نفر)


ماست  1 کیلو
کف دریا 1 قاشق چایخوری
قند نیم کیلو
زرده ی تخم مرغ 2 عدد
نشاسته 300 گرم
روغن نیم کیلو
گلاب  1 استکان
عسل  40 گرم
طرز تهیه

ماست را در کیسه ی سفید تمیزی ریخته، آبش را بگیرید، نشاسته گندم را در آب خیس کرده صافش بنمائید ماست را با نشاسته مخلوط کرده چهار قاشق روغن آب شده و نیمگرم کف دریا بآن مخلوط کرده همش بزنید تا به صورت خمیری شل درآید و از قیف رد شود، سپس آن را مدت نیم ساعت کنار بگذارید. همینکه مایه پس از نیم ساعت برای پختن آماده شد روغن را در تاوه داغ کرده مایه فوق الذکر را از قیف گذرانده آن را بصورت زولبیا در آورده سرخش نمائید و با کفگیر در سینی قند و عسل و گلاب که قبلا تهیه کرده اید بریزید.


بامیه

آب 1 لیوان
روغن 5 قاشق سوپخوری
آرد 125 گرم
شکر 250 گرم
آبلیمو قدری
تخم مرغ  3 عدد

طرز تهیه
آب و روغن را در ظرفی ریخته روی آتش بگذارید تا بجوش آید، آنگاه آرد در آن ریخته و هم بزنید و سفت که شد از روی آتش بردارید، آن گاه تخم مرغها را در تابه شکسته و باز آن را هم بزنید تا نرم شود.
در ماهی تاوه روغت ریخته وقتی که داغ شد، مایه را از داخل ماسوره بریزید و آن را در روغن بریزید وقتی که بامیه ها پخته شد آن را با کفگیر بیرون آرید و در صافی بریزید تا روغنش خارج شود، سپس بامیه ها را در شربت ریخته سر سفره بیاورید.

 

طرز تهیه شربت بامیه و زولبیا :

آب و شکر و گلاب را در ظرفی بریزید و روی آتش بگذارید تا بجوش آید، آن گاه کرم دوتارت در آن بریزید یکی دو جوش که زد از روی آتش بردارید.

طرز تهیه رنگینک

طرز تهیه رنگینک




مواد مورد نیاز

آرد گندم 400 گرم
شکر 300 گرم
مغز گردو 100 گرم
هل کوبیده قدری
آرد نخودچی 200 گرم
دارچین 10 گرم
خرما 300 گرم
روغن 400گرم

 

طرز تهیه
آرد گندم را در روغن سرخ کرده، آرد نخودچی بآن افزوده و همش زده از روی آتش بردارید. سپس شکر را که قبلا سائیده اید داخل آرد کرده همش بزنید هسته خرما را گرفته و مغز گردو را ته یک سینی چیده، آرد رویش ریخته تکانش بدهید تا تمام مواد آن روی یک سطح قرار گیرد.
سپس روی آن گرد دارچین و هل پاشیده پس از آنکه سرد شد با کارد لوزی لوزی ببرید.

طرز تهیه کیک کاکائو

طرز تهیه کیک کاکائو





مواد لازم

شکر 5/1 گیلاس
تخم مرغ 5 عدد
کره آب شده 5/1 گیلاس
شیر 1 استکان
وانیل قدری
آرد 2 گیلاس
کاکائو 4 قاشق
بکینک پودر 2 قاشق مربا خوری

طرز تهیه

اول کره را آب کرده و شکر مخلوطش نموده ، هم بزنید . سپس تخم مرغها را در آن شکسته مجددا" هم بزنید ، آرد و کاکائو را بتدریج به مخلوط فوق اضافه کرده مدت یک ربع هم زده وانیل و بکینگ پودر را در شیر حل کرده آن را به مخلوط فوق اضافه کنید و بعد جدار قالب را چرب کرده داخل آن کاغذ بگذارید و مایه را بریزید و مدت 50 الی 60 دقیقه بپزید.