مواد لازم:
آرد سفید | 3 پیمانه |
روغن جامد | 1 پیمانه |
شکر | 2/1 پیمانه |
گلاب | 2/1 پیمانه |
هل | 1قاشق مرباخوری |
پکینگ پودر | 2/1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
ابتدا شکر رادر هل وگلاب حل کرده بعد از آن در ظرفی جداگانه آرد وروغن وپکینگ پودر را مخلوط می کنیم سپس محلول گلاب وشکری را که داشتیم به آن اضافه کرده وبا دست به آرامی ورز دهید خمیر لطیف ونرمی به دست می آید آن را به وسیله وردنه پهن کرده به دلخواه قالب بزنید یا بایک چاقو ببرید.در فر به مدت 20 دقیقه با حرارت 180 درجه بگذارید بپزد.وقتی از فر درآوردید بگذارید مقداری سرد شود و بعد آنرا نوش جان کنید.
منبع : roze_banafsh5
مواد لازم :
کرم تارتار | ۲ قاشق مرباخوری |
آرد | دو و سه چهارم پیمانه |
جوش شیرین | یک قاشق مرباخوری |
شکر | یک و نیم پیمانه |
کره نرم | ۲۲۶ گرم |
تخم مرغ | ۲عدد |
دارچین | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر | نصف پیمانه |
طرز تهیه کلوچه دارچینی:
1- آرد، کرم تارتار و جوش شیرین را باهم مخلوط کنید.
2- کره و شکر را هم بزنید، سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید.
3- مواد خشک را با مواد تر مخلوط کنید.
4- در ظرف دیگری دارچین و نصف پیمانه شکر را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
5- خمیر را به شکل و اندازه گردو دربیاورید در مخلوط شکر و دارچین بغلتانید و با فاصله در سینی فر قرار دهید.
6- کلوچه ها را به مدت ۱۲ دقیقه در حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد بپزید.
منبع : khorasannews.com
کاکا نوعی کلوچه مخصوص استان گیلان است.
مواد لازم :
آرد گندم |
150 گرم (یک پیمانه) |
کدو حلوایی پخته و له شده |
یک پیمانه |
تخممرغ |
یک عدد |
شکر |
نصف پیمانه |
بیکینگ پودر |
یک قاشق چایخوری |
گلاب یا شیر |
نصف پیمانه |
گردو خرد شده |
در صورت تمایل نصف پیمانه |
دارچین، هل و روغن |
به میزان لازم |
طرز تهیه :
تمام مواد را باهم مخلوط کرده و میگذاریم نیم ساعت بماند، سپس به شکل دلخواه (یا دایرههای کوچک) درآورده، در روغن سرخ میکنیم. در هنگام مصرف، میتوانید کمی پودرقند و دارچین روی آن بپاشید و با خلال پسته تزئین کنید.
منبع : groohashpazi
مواد لازم :
تخم مرغ | 5 تا 6 عدد |
آرد گندم | 1 لیوان معمولی ( 125 گرم) |
آب | 1لیوان معمولی (یک چهارم لیتر) |
روغن | نصف لیوان کوچک (100 گرم) |
خامه | 250 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر قند | 3 تا 4 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه :
1- آب
و روغن را در ظرفی می ریزیم ، روی زآتش می گذاریم تا جوش بیاید . آرد را
یک مرتبه داخلآب جوشان می ریزیم ، کمی زیر و رو می کنیم تا آب تبخیر شده و
خمیر کاملا سفت شود . خمیر را از روی آتش برداشته می گذاریم کمی سرد شود .
یک عدد تخم مرغ در خمیر می شکنیم و خوب مخلوط می کنیم ، به همین ترتیب همه
تخم مرغ ها را با خمیر مخلوط می کنیم . هر قدر تخم مرغ این خمیر بیشتر بشود
زیادتر پف کرده ، لطیف تر می شود ، مشروط بر اینکه خمیر شل نشود .
2-سینی
فر را کمی چرب می کنیم ، فر را با حرارت 450 درجه فارنهایت یا 225 درجه
سانتیگراد گرم می کنیم ، از خمیر مقداری در قیف ریخته ، دایره های کوچکی در
سینی می ریزیم . سینی را روی پنجره وسط فر قرار می دهیم . حرارت را 50
درجه کم می کنیم . به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم نان در فر بماند ، بعد
از 10 تا 15 دقیقه دیگر حرارت را 350 درجه فارنهایت می کنیم . نان ها باید
کاملا پف کرده و داخل آن ها خالی شود.
3-شیرینی ها را بیرون می آوریم و
می گذاریم سرد شود . 250 گرم خامه را با نصف قاشق چایخوری وانیل مخلوط می
کنیم . ظرف خامه را روی یخ می گذاریم و می زنیم تا خامه سفت شده ، فرم
بگیرد . بعد 3 تا 4 قاشق سوپخوری پودر قند را با خامه مخلوط می کنیم .
4-ممکن است 2 عدد سفیده تخم مرغ را در حدی که کاملا ، سفید ، سفت و خشک شود ، هم زده ، کم کم داخل خامه بریزیم .
5-روی
نان را یک دایره بر می داریم و خامه را در قیف ریخته ، داخل نان را توسط
قیف پر می کنیم . ورقه ای را که از روی نان برداشته ایم روی آن قرار می
دهیم و کمی پودر قند روی آن می پاشیم .
6-در صورت تمایل می توانیم 2
تا 3 قاشق مربای آلبالو بدون شربت را با خامه مخلوط نموده ، نان را پر
کنیم. همچنین می توانیم وقتی نان ها را در سینی برای طبخ گذاشتیم ، قبل از
پخته شدن مقداری بادام پوست گرفته ، به صورت ورقه یا خلال بادام روی آن ها
بپاشیم و بعد شیرینی را طبخ کنیم.
7-این خمیر را می توانیم یکجا در
قالب گرد میان خالی ، که کف آن را چرب کرده ایم ریخته ، طبخ کنیم (در این
صورت مدت طبخ در حدود 45 دقیقه می شود ) و داخل آن را با خامه پر
نمائیم.این شیرینی فرانسوی می باشد.
نکته: باید توجه داشت انواع شیرینی ها که با خامه ترئین می شوند ، پس از طبخ ابتدا باید کاملا سرد شوند و بعد با خامه تزئین گردند.
منبع : groohashpazi.blogfa.com
مواد لازم:
روغن شیرینی پزی | دو سوم پیمانه |
کره | دو سوم پیمانه |
شکر | یک و نیم پیمانه + مقدار کمی برای تزئین |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | ۲ قاشق چای خوری |
آرد | سه و نیم پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چای خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
روش تهیه شیرینی شکری :
1- دمای فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) تنظیم نمایید.
2- کره، روغن و شکر را با هم مخلوط کنید و خوب به هم بزنید تا صاف و یکدست شوند. سپس تخم مرغ و وانیل را بیفزایید.
3- ابتدا آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس آنها را به سایر مواد بیفزایید و خوب هم بزنید تا خمیر خودش را بگیرد.
4- از خمیر مهیا شده، توپهای کوچک هم اندازه درست کنید. توپها را در مقداری
شکر بغلتانید و به فاصله ۵ سانتیمتری از هم، در سینی فر بچینید.
5- شیرینیها را ۱۰ الی ۱۲ دقیقه داخل فر گرم شده قرار دهید تا سطح زیرین
آنها کمی تیره شود. سپس آنها را از فر خارج نمایید تا سرد شوند.
منبع : iranvij.ir