طرز تهیه کلمپه کرمانی
روغن جامد | ۲ پیمانه |
آرد سفید گندم | ۵ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر پاستوریزه | ۱ پیمانه |
بیکینگ پودر | یک دوم قاشق چای خوری |
کنجد | مقداری برای تزیین |
روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید. زرده ی تخم مرغ ها را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیده اید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید. روی یکی از لایه ها به اندازه ی یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در زیر آمده است) قرار دهید . دایره ی دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبه های خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و بادست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد روی آن بپاشید. شیرینی ها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.
خرما | ۵۰۰ گرم |
روغن جامد | یک دوم پیمانه |
گلاب | به مقدار کم |
خرما را پوست گرفته،هسته ی آن را جدا کنید و در غذا سازه پوره کنید.
روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. وقتی خوب مخلوط شد، می توانید آنرا
سرو کنید.
نکته : گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود.