طرز تهیه نان سبوس دار یا نان سیاه
مواد لازم
آرد | نیم کیلو |
پودر خمیر ترش | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
آب ولرم | به مقدار کافی |
شکر | یک قاشق مرباخوری |
سبوس گندم | 250 گرم |
روغن | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
پودرخمیرترش را درنصف لیوان آب گرم همراه با شکرحل کنید وبگذارید پف
کند. مایه خمیررا با نمک و آب گرم، به آرد و سبوس اضافه کرده ، مخلوط کنید.
خوب به هم بزنید تا خمیری نرم به دست آید. با دست چرب خمیر را به مدت 5 یا
6 دقیقه ورز دهید و خمیررا در جای تقریباً گرم نگه دارید تا حجم آن
دوبرابر شود. مجدداً دست را چرب کنید و خمیر را دو تا سه دقیقه ورز دهید.
قالب را چرب کرده و دورتا دورقالب را سبوس بپاشید و خمیر را درآن بریزید تا
خمیر دوباره پف کند. روی خمیر را با آب یا شیر، کمی خیس کرده و مقداری
سبوس روی آن بپاشید. سپس قالب را در وسط فر داغ شده با حرارت 350 درجه
فارنهایت و به مدت 30 تا 35 دقیقه قرار دهید تا نان کاملاً بپزد.
بعد از یک تا دو دقیقه نان را از قالب بیرون آورده و روی شبکه سیمی قرار دهید تا نان کمی خنک شود. سپس آن را داخل نایلون بگذارید.
نکات تغذیه ای:
1- سبوس غلات یکی از منابع غنی ویتامین های گروهB، خصوصاً بیوتین است وبرای درمان ریزش مو بسیار مؤثر است.
2-همچنین
یکی از منابع غنی فیبری است. کسانی که دارای تری گلیسرید بالا هستند، به
جای نان سفید معمولی ، باید نان سبوس دار مصرف کنند.
3-مصرف نان سبوس دار برای درمان یبوست بسیار مؤثر است.